minyak sayuran yang diekstrak daripada flaks - minyak biji flaks - terkenal dengan sifat-sifat penyembuhan.  

Jadi, minyak flaxseed dalam kosmetologi.

Ia digunakan dalam bidang perubatan dan kosmetologi.  

Minyak biji rami boleh digunakan dalam bentuk tulen, ia diambil secara lisan, disapu ke dalam kulit cuticles rambut.

Juga, produk semula jadi ini adalah sebahagian daripada pelbagai produk kosmetik dan farmaseutikal: krim, topeng untuk kulit dan rambut, campuran. Dikenali sejak zaman purba sebagai bahan makanan dan kosmetik, minyak biji rami dan kini telah tidak hilang relevan.

Minyak biji rami adalah sangat kaya dengan vitamin, antioksidan dan lain yang berguna bahan-bahan biologi aktif.

Terutama banyak ia asid lemak poli tak tepu penting. Kandungan asid seperti dalam minyak yang diperolehi daripada biji flaks mencapai lapan puluh peratus. Sebahagian daripada wakil-wakil beberapa asid lemak politaktepu mempunyai nilai tertentu dan dipanggil penting. Nama ini menunjukkan bahawa tubuh manusia tidak boleh menghasilkan asid lemak, mereka boleh diperolehi hanya dari luar.

Yang paling penting adalah rantai panjang asid lemak poli tak tepu omega-3 dan omega-6.

Mereka terlibat secara aktif dalam proses membran yang terlibat dalam pengumpulan bahan-bahan yang diperlukan dalam sel-sel dan penyingkiran serpihan selular.

metabolisme menormalkan pada kulit, asid lemak menyumbang kepada proses pembentukan gentian tisu penghubung semula jadi yang menyokong keanjalan kulit pada tahap yang sepatutnya. Daripada empat spesis omega-3 asid lemak politaktepu: alpha-linolenik, eicosapentaenoic, docosapentaenoic dan asid docosahexaenoic, yang paling penting adalah yang pertama daripada senarai ini, yang merupakan "moyang" semua omega-3 yang lain.

Minyak biji rami adalah pemimpin kepada kandungan asid lemak perlu.  

Jika kepekatan asid lemak dalam minyak omega-6 daripada biji flaks mempunyai pesaing mempunyai peratusan setanding komponen organik, kandungan omega-3 minyak persaingan biji rami.

Lihat juga:   10 resipi kecantikan musim luruh

Yang paling dekat dengan peratusan minyak ikan terdiri daripada hampir separuh daripada asid lemak yang penting dalam kumpulan omega-3. Vitamin F, adalah penting untuk organisma, juga merupakan asid lemak perlu, semua keperluan untuk organisma di mana pengambilan vitamin tersebut sudah disediakan dari sumber luar. Minyak biji rami mengandungi lebih daripada empat puluh peratus daripada vitamin F, yang menjadikan ia sumber berharga elemen penting ini.

Bertentangan dengan kepercayaan popular, asid lemak tidak menyumbang kepada pertambahan berat badan dan obesiti tidak penyebabnya.

Kerana minyak komposisi biji rami dan produk kosmetik berdasarkan dengan sempurna melembapkan kulit, memberikan kesan yang menenangkan dan menyumbang kepada peningkatan dalam keanjalan kulit.    

kosmetologi

Kesan pelembab diperolehi apabila menggunakan minyak biji rami berbeza tindakan yang berpanjangan. Dalam erti kata lain, minyak flaks mempunyai kesan meremajakan pada kulit. Bersama-sama dengan ini, ia perlu diambil perhatian, dan ciri-ciri bakteria itu.

Juga, minyak biji flaks digunakan untuk merawat kehilangan bulu mata. Tambahan pula, ia adalah sebahagian daripada cara yang digunakan untuk luka-luka, terbakar, dan kerosakan kulit yang lain. Minyak biji rami sering salah satu bahan utama dalam media selepas selaran matahari.

Dalam usaha untuk mempunyai ciri-ciri berguna, minyak flaxseed telah betul perkilangan. Jika minyak dari flaks digunakan sebagai kosmetik dan ubat-ubatan perubatan, ia perlu diperolehi hanya dengan menekan sejuk, untuk mengekalkan semua komponen berharga.

Di samping itu, untuk tujuan ini diperlukan benih minyak flaks hanya berkualiti tinggi. Proses teknologi penyediaan minyak biji rami tidak boleh diterima untuk menggunakan kesan haba, dengan itu dengan mudah memusnahkan semua asid lemak.

Satu lagi faktor penting dalam pemeliharaan ciri-ciri berguna produk adalah simpanan yang betul, kerana minyak adalah sangat berubah-ubah untuk keadaan penyimpanan.

Lihat juga:   Freckles dan bintik-bintik pigmen tidak lagi masalah

minyak biji flaks - produk semula jadi yang penting dan tidak dapat diganti dalam kosmetologi. Setiap tahun saintis menemui penyelidikan baru dan ciri-ciri perubatan baru hadiah semula jadi ini.



meninggalkan komen

e-mel anda tidak akan diterbitkan

Laman web ini menggunakan penapis spam Akismet. Belajar bagaimana untuk mengendalikan comments data anda .